U Petrovcu besplatne radionice za osnovce

 

JU Narodna biblioteka Budve, područno odjeljenje Biblioteka S. M. Ljubiša nastavlja organizovanje besplatnih radionica za osnovce u Petrovcu počev od 1. februara. Radionice će se realizovati u dva ciklusa od 01. februara do 30. aprila i od 01. oktobra do 31. decembra.

Radionica „Čitaj, istraži, pripremi i pokaži“, namijenjena đeci uzrasta od 8-10  godina održava se svakog utorka u periodu od 13 do 14 časova u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“.

Radionica je osmišljena da osposobi đecu da se nesmetano izražavaju i da bogateći rječnik razvijaju samopouzdanje prilikom samostalnog i javnog izlaganja. Izbor teme biće u dogovoru đece i voditelja radionice, a uz osmišljavanje monologa i dijaloga stvaraće i priče. Takoće, biće im preporučena literatura prilagođena uzrastu, osmišljavaćemo monologe i dijaloge i stvarati priče. Iskustvo u radu sa đecom je pokazalo da se oni najbolje oslobađaju i izražavaju kroz nastup na sceni pa će to biti krajnji cilj.

Radionica engleskog jezika “DISCOVER ENGLISH” namijenjena je đeci  uzrasta 8 – 10 godina i odvijaće se u periodu od tri mjeseca (februar, mart i april) svakog poneđeljka u terminu do 13 do 14 časova u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu. Teme koje će biti obrađivane su: St Valentine’s Day, Mothers’ Day, The Real  Shakespeare, Digital World, Film and Music.

Đeca će učiti jezik kroz nekoliko segmenata: gramatiku na drugačiji način, kroz popularne pjesme, slušaće i čitaće  poznate priče i gledati inserte iz filmova, upoznaće jednog od najpoznatijih pisaca, obilježavaće poznate praznike u tom periodu, rješavaće asocijacije i zagonetke, bogatiti svoj vokabular i sastavljati kvizove.

 

Radionica  „Matematika kroz igru“ namjenjena je đeci uzrasta  od 5 do 7 godina i biće održavana svake srijede u terminu do 12:30h – 13:30 časova takođe u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“.

Radionice će se realizovati kroz nekoliko segmenata:brojevi, geometrijske figure i tijela. Svaka radionica započeće kvizom znanja iz jedne od pomenutih tema. Tokom radionica biće korišćene razne igrice, pitalice, zagonetke i asocijacije. Učesnicima će na zanimljiv način biti predstavljen matematički sadržaj predviđen za ovaj uzrast. Stvoriće se mogućnost da đeca kroz  novi pristup steknu nova znanja i vještine koja će im pomoći u snalaženju u raznovrsnim situacijama.

 

Radionica „Zabavna matematika“ je namijenjena đeci uzrasta od  8 do 11 godina, a zainteresovani mogu doći svakog petka od 14.15 – 15.15 časova u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“.

Radionice za ovaj uzrast će takođe biti realizovane kroz nekoliko tema: istorijat matematike, problemski zadaci, brojevi, geometrija. Koristiće se iste metode kao i u mlađoj grupi, s tim što će biti prilagođene uzrastu i predznanju učesnika.

Cilj matematičkih radionica je razbijanje predrasuda da je matematika oblast koju je teško savladati, kao i osposobljavanje polaznika da samostalno koriste veb alate kako bi bili u mogućnosti da u budućnosti  istražuju i nadograđuju svoja znanja, kao i da ih na pravi način primjenjuju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 1 =