Trg pjesnika – Promocija trećeg broja časopisa za mlade „Krug mladih“

 

Casopis 445

 

U subotu, 28. maja 2016. godine, na Trgu pjesnika u Starom gradu, održana je promocija trećeg broja budvanskog časopisa za mlade „Krug mladih“. Promociju časopisa najavili su trubači Babić Ljubomir i Bismiljak Boško, članovi Gradske muzike Budva.

 

1

 

Na početku predstavljanja časopisa, obratila se glavna i odgovorna urednica Zorica Radenović. Tema trećeg broja „Kruga mladih“ je istorijsko i kulturno nasljeđe Budve, koje smo u obavezi da poznajemo i čuvamo od zaborava i propadanaja. U tom duhu je i naslovna fotografija, kojom smo željeli da upotpunimo priču o antičkoj Budvi. Duh starih vremena strujao je našim venama, dok smo u grčko – rimskom stilu koračali ulicama Starog grada, izazivajući znatiželju prolaznika i brojnih turista. Bilo je to neobično iskustvo, u sadašnjem trenutku biti neko drugi, a opet svoj. Članovi redakcije “Krug mladih”, iz dana u dan shvataju veličinu poduhvata u kom učestvuju i kojim će obilježiti vrijeme u kom stvaraju“, kazala je između ostalog Zorica Radenović. Više u video zapisu.

 

Zorica Radenovic

 

U više navrata tokom prezentacije, nastupila je mlada i talentovana solo pjevačica Lana Asija Dabović, koja je izvodila numere ozbiljne muzike, kao i popularne kompozicije. Muzička pratnja je bio Nikola Franeta, učenik VI razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva.

 

Lana i Nikola

5

6

 

Članovi redakcije: Miloš Boreta, Dženet Ašani, Kristina Tokarskaja, Lana Savić, Jovana Jagetić, Sara Savić, Nikolija Ilić i Balša Gvozdenović iznijeli su svoje impresije vezane za rad u okviru radionice, odnosno na dio poslova na pripremi trećeg broja časopisa. Više u video zapisu.

 

7

8

9

10

11

4

12

13

 

U drugom dijelu prezentacije, sagovornici članova redakcije bili su književnica Dušica Labović, publicista Vlado Duletić i Željko Vasović, član Gradske muzike Budva.

Miloš Boreta je razgovarao sa književnicom Dušicom Labović. Ona je izrazila zadovoljstvo što je dio ovog projekta u kojem mladi stvaraju časopis. Više u video zapisu.

 

14

15

 

Jovana Jagetić je razgovarala sa publicistom Vladom Duletićem. Kada se malo bolje pogleda kulturna prošlost Budve, onda se vidi da se zaista radi o veoma bogatoj istoriji. Više u video zapisu.

 

16

17

 

Sara Savić je razgovarala sa Željkom Vasovićem, članom Gradske muzike Budva. Ovih dana Gradska muzika Budva slavi značajan jubilej – 110 godina postojanja, pa je Željko Vasović podśetio prisutne na taj jubilej i pozvao ih da prisustvuju svečanom obilježavanju tog datuma. Više u video zapisu.

 

18

19

 

Prezentacija je završena baš kako je i počela nastupom trubača Gradske muzike Budva.

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS

 

Mladi, talentovani i puni elana članovi redakcije, pripremili su odličan časopis, ali i napravili njegovu izvanrednu prezentaciju. Kroz zanimljiv program, prisutni su upoznati sa sadržajem časopisa kao i sa članovima koji su učestvovali u njegovom kreiranju. Pozitivna energija koja je prisutna kod članova redakcije, pravilno i stručno usmjerena od strane glavne urednice Zorice Radenović, garant je da će ova ekipa iznjedriti još kvalitetnih brojeva časopisa “Krug mladih”.

 

POŚETIOCI NA PROMOCIJI ČASOPISA

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4

Posjetioci - 5

Posjetioci - 6