TOB “Dani umjetnika Budve” – Koncert ženske vokalne grupe Harmonija

 

Turisticka organizacija opstine Budva - logo-png

U subotu, 20. avgusta, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Opštine Budva, u okviru manifestacije Dani umjetnika Budve, na Trgu pjesnika je održan koncert Ženske vokalne grupe Harmonija. Cilj manifestacije je obogaćivanje umjetničkog programa Budve, ali i prezentovanje lokalnih umjetnika. Program manifestacije “Dani umjetnika Budve”, obuhvata različite segmente kao što su književnost, likovna i muzička umjetnost, kroz koje se prezentuju umjetnici Budve i njihovo stvaralaštvo, a što naravno utiče na povećanje kvaliteta turističke ponude Budve.

Ženska vokalna grupa “HARMONIJA” osnovana je 1983. godine. U početku je bila u sastavu KUD “KANJOŠ” iz Budve, sve do 1989. godine kada se osamostalila i uzela naziv “HARMONIJA”. Postoji 30 godina i do sada je imala oko 1500 nastupa u koje spadaju: samostalni koncerti, nastupi na festivalima, smotrama, prigodnim i drugim manifestacijama.

Pored karakterističnih primorskih pjesama one izvode i kompozicije poznatih majstora, horske arije iz popularnih opera i zabavne melodije. (klik za više informacija)

Sastav gruре:

Marija Šumić, Biserka Bogović, Marijana Mitrović, Dijana Braić, Marija Vujović, Marija Lazarević, Jadranka Uzelac, Vesna Milović, Katarina Popović, Jelena Otašević, Јuliјаnа Kalajanović i rukovodilac grupe Mirjana Pajović.

Oduševljeni posjetioci i turisti  na Trgu pjesnika su  uživali u mediteranskom melosu i aplauzom ispratili svaku numeru.

TOB - Trg pjesnika - Koncert Harmonije - 1

TOB - Trg pjesnika - Koncert Harmonije - 2

TOB - Trg pjesnika - Koncert Harmonije - 3

TOB - Trg pjesnika - Koncert Harmonije - 4

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × one =