TO Budva – Promocija izletišta i pješačke staze na ostrvu Sv. Nikola

 

TO Budva nastavlja sa promocijom izletišta i pješačke staze na ostrvu Sv. Nikola pa je i ovog vikenda organizovan besplatan prevoz za oko 100 ljubitelja prirode i aktivnog odmora.

Novu uređenu pješačku stazu ovog vikenda prošli su brojni budvani ali i turisti koji trenutno borave u gradu.

Važno je podśetiti da je staza markirana standardnim crveno-bijelim oznakama, prokrčena, a na nekim dijelovima i uređena drvenim stepenicama, kao i odmorištima. Počinje od obale mora i pruža se sve do najviše tačke na ostrvu, a karakterišu je brojni vidikovci.

Predrag Zenović Savjetnik za kulturu u Opstini Budva istakao je da veliki dio građana koji je odrastao i živi u Budvi nije do sada imao priliku da doživi ostrvo iz ove perspektive.

„Drago mi je da vlada ovako veliko interesovanje za posjetu ostrvu na ovaj način i zaista sve pohvale Turističkoj organizaciji koja je ovako nešto omogućila. Zaista lijepo organizovan događaj i smatram da ove ture treba organizovati redovno“ kazao je Zenović.

On je podśetio da Budva zaistza ima potencijala za aktivni turizam zahvaljujući atraktivnom zaleđu i ruralnim sredinama sa fenomenalnim vidikovcima.

TO Budva planira, i u narednom periodu, u skladu sa vremenskim uslovima, da organizuje upoznavanje mještana i turista, sa nekada omiljenim izletištem svih Budvana, gdje je i danas moguće, u divnom prirodnom staništu, sa čijih vidikovaca se pruža sasvim drugačiji pogled na Budvu, vidjeti srnu ili zeca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − 6 =