Svečani program povodom Dana Druge osnovne škole

 

Akademija znanja Budva

 
 

U četvrtak, 13. februara 2014. godine, u prostoru Akademije znanja, priređen je prigodan program u okviru aktivnosti obilježavanja Dana Druge osnovne škole u Budvi.

Svečani program je počeo himnom koju su otpjevali učenici – članovi hora Druge osnovne škole pod rukovodstvom profesorice Bojane Nenezić.

 

Hor Druge osnovne škole pjeva himnu

 

Direktorica Druge osnovne škole Zorica Stanković, je u pozdravnom govoru istakla da je u periodu od pet godina postojanja škole realizovan veliki broj projekata u cilju unapređenja procesa nastave i stvaranja uslova za  bolje usvajanje znanja učenika. Više u video zapisu.

 

Direktorica škole Zorica Stankovic

 

Nakon pozdravnog govora, nastupio je hor sa dvije muzičke numere. Pjesmom su djeca putovala od kontinenta do kontinenta, ali i opominjala da su oni ipak djeca i da odrasli uvijek treba da imaju na umu poruku autora pjesme “djeca imaju pravo da budu srećna djeca”. Članovi hora su pokazali veliku ljubav i talenat za ovaj vid muzičkog izražavanja, a kvalitet izvođenja pjesama na stručan i kontinuiran rad.

 

Školski hor - 1

Školski hor - 2

Školski hor - 3

Školski hor - 5

 

Multimedijalno predstavljanje Njegoša na temu „Iskra besmrtna“, obilježilo je glavni dio svečanosti. Predstavu su pripremili učenici Dramsko recitatorske sekcije Druge osnovne škole u čast 200-godišnjice od Njegoševog rođenja, a u okviru aktivnosti povodom Dana škole. Projekat su organizovale, napisale scenarij i radile sa učenicima profesorice Milena Radović Savić i Zorica Joksimović uz pomoć nastavnika pripravnika, Stojana Pićana. U predstavi su učestvovali učenici starijih razreda (VI, VII, VIII i IX). Scenografiju su uradili učenici Likovne sekcije, a pod vođstvom profesorice Ane Bastać Martinović.

 

Scena za predstavu

Dramski prikaz - 1

Dramski prikaz - 2

Dramski prikaz - 6

Dramski prikaz - 3

Dramski prikaz - 4

Dramski prikaz - 5

Dramski prikaz - 7

Dramski prikaz - 8

Dramski prikaz - 9

Dramski prikaz - 11

Dramski prikaz - 10

Dramski prikaz - 12

Dramski prikaz - 13

Dramski prikaz 14

Zavrsna scena

 

Prepuna sala, burni aplauzi nakon svakog nastupa, bili su ocjena i zaslužena nagrada za veliki broj učenika koji je angažovan u predstavi. Oslobođeni glas, slobodni scenski pokreti, sigurni nastupi, individualna izražajnost uklopljena kroz timski rad ukazivali su na dobro odabranu i uigranu glumačku ekipu. Pravilno usmjerena velika kreativnost mladih, sistematski i dugotrajan rad stvaraju ovakve male-velike glumce.

Pogledajte fragmentarni video zapis programa i uživajte u muzičko scenskom nastupu učenika Druge osnovne škole iz Budve.

 

Posjetioci priredbe - 1

Posjetioci priredbe - 2

Posjetioci priredbe - 3