Slikari u hotelu Aleksandar u Budvi

 

 
Tokom 20-to dnevnog boravka u hotelu Aleksandar u Budvi, poznati akademski slikari Viktor Ranđelović iz Leskovca i Šandor Šlajf iz Novog Sada, naslikali su 20 slika u tehnici ulje na platnu, sa motivima mora, Starog budvanskog grada i Budvanske rivijere, koje će u buduće, trajno krasiti komforme apartmane u ovom poznatom budvanskom hotelu.

Organizatori ovog zanimljivog i korisnog kullturnog projekta, NIP ART-PRESS iz Budve i HG BUDVANSKA RIVIJERA, uspješno nastavljaju saradnju na polju turizma i kullture, koja je započeta prošle godine, uspješnom realizacijom Međunarodne likovne kolonije, koja je okupila 10 poznatih akademskih slikara iz Crne Gore i zemalja regiona.

– Bili su ovo nezaboravni dani u Budvi, metropoli cranogorskog turizma. Imalai smo divne uslove za rad. Organizacija je od strane ART-PRESS-a i Ranka Pavićevića bila izvanredana, kao i više nego dobre i ljubazne domaćine iz HG Budvanska rivijera. Bila bi šteta, da se ovako dobar projekat ne nastavi i u buduće, kazao je jedan od učesnaika, akadeamski slikar Viktor Randjelović.

– Bilo je sve na visokom nivou. Nosimo sa sobom divne uspomene iz Budve i hotela Aleksandar. Naše zadoovoljstvo, pretočeno je i vidiljivo i na našim slaikama, a radujem se, što se naša djela dopadaju, organizatoru i domaćinima iz HG Budvanska rivijera, rekao je slikar Šandor Šlajf.

– Boravak i rad dvojice renomiranih slikara u hotelu Aleksandar, na Slovenskoj plaži u Budvi, još jednom je potvrdio, da je neophodna veza izmedju turizma i kulture, jer će djela ovih umjetnika, značajno uljepšati prostore ovog poznatog hotela i svakako poboljšati, ukupnu ponudu HG Budvanska rivijera, kazao je, organizator ove i mnogih drugih kulturnih manifestacija u Budvi, novinar i publicista Ranko Pavićević.

Zadovoljstvo učinjenim poslom i saradnjom, nisu skrivali i u upravi HG Budvanska rivijera.