Škola slikanja u Narodnoj biblioteci Budve


U organizaciji Narodne biblioteke Budve od petka, 4. marta biće nastavljena “Škola slikanja” koju će svakog petka u terminu od 18 do 20 časova u čitaonici Narodne biblioteke voditi slikarka Rajka Kujundžijević. Prva radionica u petak biće organizovana od 17 do 19 časova.

Pozivamo sve zainteresovane polaznike, one koji su pohađali Školu a takođe i nove koji žele da počnu, da dođu u petak u 17 časova u Biblioteku i kroz druženje, zabavni i edukativni sadržaj pokažu kreativnost. Iako je prvobitno škola zamišljena kao projekat da uključi u zajednicu stariju populaciju, tzv. pripadnike treće dobi, dobrodošli su, kao i do sada svi zainteresovani, kreativni polaznici.

Materijal za slikanje polaznicima radionice obezbjeđuje Narodna biblioteka Budve. Uz asistenciju slikarke Rajke Kujundžijević polaznici će naučiti različite likovne tehnike: crtež, akvarel, pastel, akril, kolaž, kombinovanu tehniku i sl. Biće ovo prilika da se okušaju u slikarstvu kao i da iskažu talente i sposobnosti likovnog izražavanja, ali i način da Biblioteka angažovanjem pokaže da misli o sugrađanima. Po završetku tromjesečne Škole slikanja biće organizovana i izložba radova nastalih na radionicama, kako je to i do sada bila praksa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten + nineteen =