Śećanje na velikog čovjeka: tri godine od odlaska Dragoljuba Đuričića


U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 14. marta u holu Akademije znanja biće upriličeno veče posvećeno legendarnom Dragoljubu Đuričiću koji nas je napustio prije tri godine. Tim povodom, u holu Akademije znanja sa početkom u 19 časova biće prikazan dokumentarni film novinara i producenta Bobana Jovanovića pod nazivom “Sjećanje na Dragoljuba Đuričića”, u trajanju od 20 minuta, nastalog u produkciji Most. Nakon toga, publika će imati zadovoljstvo da uživa u predstavljanju albuma “Sjećanje na velikog čovjeka” Kokana Dimuševskog (klavijature), a o slavnom bubnjaru iz Crne Gore razgovaraće Boban Jovanović i Kokan Dimuševski.

U dokumentarnom filmu o Dragoljubu govore: Vlatko Stefanovski, Bodan Arsovski i Кokan Dimuševski (LEB i SOL), zatim Žika Jelić (JU GRUPA), Rambo Amadeus, Bilja Кrstić (Bistrik), Petar Peca Popović – rok novinar, Ivan Ivačković – rok novinar i kum Dragoljuba Đuričića, Boban Jovanović – novinar i producent i dr Aleksandar Ljuboja -ljekar koji je proveo posljednje dane pored Dragoljuba.
Кokan Dimuševski, koji je svirao zajedno sa Dragoljubom u grupi Leb i sol, prošle godine je objavio solo album koji je hrvatska kritika proglasila za „Najbolju JAZZ ploču stoljeća“ i na kom ze nalazi kompozicija „REMEMEBARANCE OF A GREAT MAN“ posvećena upravo Dragoljubu Đuričiću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × three =