Sajam knjiga – Razgovor o knjizi: Razgovori- znakovi vremena autora Ranka Pavićevića


Na Sajmu knjiga u Podgorici, predstavljena je knjiga „Razgovori-znakovi vremena“ autora Ranka Pavićevića. O knjizi su govorili Perivoje Popović, književnik i književni kritičar i Dragan Rosandić, novinar i publicista.

„Ovo je knjiga koja je nastajala 40 godina. Nastajala je tokom moje novinarske karijere, sa sagovornicima, prije svega, iz sfere kulture. Štampana  je u preko 2000 primjeraka i radujem se što ću sa izdavačem, Novom knjigom, štampati i 3. izdanje. To je stvarno kuriozitet za ovaj naš prostor“, kazao je Pavićević o svojoj knjizi.

Perivoje Popović je pohvalio organizaciju Sajma knjiga.

„Hrabrost je organizovanje Sajma u ovim uslovima, hrabrost je što se knjige predstavljaju. Knjiga ’Razgovori-znakovi vremena’ je knjiga intervjua, ali i knjiga o stvaralaštvu. I Rankovom i drugih ljudi. Pisana je i stvarana iz pozicije novinara, a svi koji su se bavili novinarstvom, znaju da je ono rudarska disciplina. Ranko Pavićević je uvijek tragao za istinom i tako je kao novinar radio i opstajao. A ova knjiga došla je baš u pravo vrijeme, jer nam nedostaje stvaralačko novinarstvo, imamo dosta istraživačkog“, rekao je Perivoje Popović.


Prilog preuzet sa: sajamknjigapg.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine + one =