Sajam knjiga Podgorica – Promocija Knjige “Grande Dormidor” autora Đorđa Gregovića


Četvrti dan Sajma knjiga i obrazovanja završen je promocijom knjige „Grande Dormidor“ Đorđa Gregovića. Knjiga je objavljena u izdanju Narodne biblioteke Budve, a na promociji su govorili pisac Nikola Nikolić i autor. Veče je vodila Stanka Rađenović Stanojević.

„Dok sam čitao Grande Dormidor naišao sam na nevjerovatni svijet halucinacija, na priču o Dimitriju Gregoviću. U vrijeme pečalbi, on je otišao u grad Mar de Plata i tu počinje nevjerovatna storija o njegovim iskustvima. On konstantno nastoji da postane pisac, prijatelji ga ne shvataju, a to su takođe pisci. Đorđe jako uspješno povezuje dva kraja svijeta – izgradnju Sueckog kanala i grad Mar de Plata“, ispričao je Nikola Nikolić.  

Autor Đorđe Gregović objasnio kako je knjiga nastala.

„Ova knjiga pisana je 90 -ih godina bez interneta, imao sam časopis National  Geographic i jedan roman napisan na španskom. Ovaj roman je igra slučaja, improvizacije, potrošio sam 10 godina na nju i ovo je četvrta verzija. Ja sam sve to smislio, i ljude u gradu, i grad, i luku i kad sam sve to bio u prilici da saznam, sve o tom gradu, mnogo godina kasnije, iznenadio sam se. Izazovno mi je da vidim koliko sam mogao da maštam i iznenadio se da sam 40 posto stvari pogodio. U tom gradu je tokom istorije živjelo mnogo ljudi odavde. Posle su se raseljavali, ali su tamo živjeli i radili i taj duh se osjeća u mom romanu“, rekao je autor Đorđe Gregović.


Prilog preuzet: sajamknjigapg.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × three =