Rekordna posjeta novogodišnjoj izložbi slika

 

 

Umjetničke slike nastale u međunarodnoj Likovnoj novogodišnjoj koloniji, koja je održana od 10. do 20. decembra 2017. godine, u organizaciji NIP ART PRESS iz Budve i HG BUDVANSKA RIVIJERA u hotelu MOGREN u Budvi, tokom novogodišnjih praznika, viđelo je preko deset hiljada građana i turista iz zemlje i svijeta, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a. 

 Kako je na gradskom trgu, tokom četiri dana, programe na otvorenom pratilo, prema zvaničnim podacima, oko pedeset hiljada  ljudi, izvjesno je, da je izložbu deset poznatih slikara iz zemlje i svijeta, u hotelu Mogren, viđelo više od deset hiljada posjetilaca, koji su tokom novogodišnjih praznika boravili u Budvi i na Budvanskoj rivijeri, kazao je organizator ove kulturne manifestacije, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ.

Izložba je, kazao je on, kada je riječ o posjeti tokom novogodišnjih praznika, oborila sve rekorde, jer su 20 slika, nastalih u međunarodnoj Likovnoj koloniji, od 20 decembra, postavljene u najvećoj i najpoznatijoj gradskoj kafani u kultnom budvanskom hotelu Mogren, koji je zahvaljujući koncertima na otvorenom ispred hotela, bio najposjećeniji objekat tokom novogodišnjih praznika u Crnoj Gori. 

Ovo je pravi dokaz, kako se umjetnost, na pravi način, može približiti narodu i koliko ona na drugoj strani, može biti u službi turizma, kazao je Ranko Pavićević, ističući odličnu, višegodišnju saradnju sa HG BUDVANSKA RIIVIJERA, koja je prepoznala pravu misiju umjetnosti i kulture uopšte u ukupnoj turističkoj ponudi.

Posjetioci i građani Budve, bili su u prilici, da tokom novogodišnjih, ali i božićnih  praznika, vide djela: Mikija Radulovića, Nikice Raičevića, Miša Vemića i Rada Vujačića iz Crne Gore, Zorana Krulja iz Srbije, Jelene Glogovac i Tanje Pikule iz Republike Srpske, Sanje Đurović- Vujić iz Bih, Marjane Gašabeliju i Mustafe Arapija iz Albanije, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one + 7 =