Prvo predstavljanje nove knjige Jasenke Lalović “Bastadur”


Prvo predstavljanje nove knjige Jasenke Lalović pod nazivom „Bastadur“ u izdanju Lagune i Narodne knjige biće održano u Spomen-domu „Crvena komuna“ (kino sala) u Petrovcu 13.decembra (srijeda) u 19h.

U pitanju je četvrta knjiga autorke koja je postigla veliki regionalni uspjeh sa svojom triologijom „Brda od pelina“.

U programu će učestvovati autorka Jasenka Lalović, mr Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti, a odlomke iz romana govoriće glumac Vasilije Marunović. Moderatorka će biti Milica Stanić Radonjić.

Navodimo izvod o romanu sa sajta izdavača:

„U romanu Bastadur, čiju radnju smešta u prvu polovinu XX veka, Jasenka Lalović sledi ideju da u svakom čoveku živi komadić kaluđera, baš kao što u svakom kaluđeru pretekne deo njegovog svetovnog života. Takva se mešavina žudnji, težnji i osećanja javlja kod svih protagonista ovog uzbudljivog romana. U toj sprezi daljina koje ih večito mame i visina kojima streme, tragaju za značajnim odgovorima. Vreme će pokazati da su odgonetke na sva pitanja zapravo na pedalj od njihovih srca. Izazovi koji će ih sve zadesiti u tih pedesetak godina, koliko i traje radnja romana i za koje vreme se njihovi životni putevi ukrštaju i prepliću, nude im šansu da se poprave i na pravi način ostvare. Ali prvo moraju da nauče da vole i da prihvate da budu voljeni. Neophodno je da postanu bastaduri.“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + four =