Promocija zbirke poezije “o trenutku. u trenucima.”

U okviru programa kojima Narodna biblioteka Budve obilježava Dan opšptine Budva u petak, 17. novembra u 20 časova u holu Akademije znanja biće predstavljena novoobjavljena zbirka poezije “o trenutku. u trenucima.” autora Milana Stanišića. Knjigu je objavila Narodna biblioteka Budve.
O poetskom prvijencu Stanišića govoriće recenzentkinja i urednica knjige mr Natalija Đaletić, kao i autor, te u ime izdavača Stanka Stanojević.

Milan Stanišić rođen je u Beogradu 1994. godine, a pjesme piše od 2013. Literarne zapise objavljuje na blogu ‘’O trenutku. u trenucima’’ gdje su kroz prozne i poetske tekstove zastupljeni i drugi, mahom neafirmisani, autori mlađe generacije. Voli rokenrol, i u poeziji i u životu. Vjeruje da čitav kosmos može stati u nekoliko riječi. Ali pravih… Brz način života kojem smo se danas masovno upodobili smatra opterećujućim i suvišnim. Iskreni je optimista, iako ne voli previše da prodaje vedrinu. Sluša Morisija nakon ponoći i muzika ga inspiriše da uzme olovku i papir.

Mr Natalija Đaletić tekst recenzije započinje riječima: “Pjesme Milana Stanišića u zbirci o trenutku. u trenucima čitala sam kao zgusnute lirske monologe. Jezik pročišćen od semantičkih viškova čitaocu donosi jezgrovitu pjesničku sliku. Milanova poezija je poezija introspekcije i refleksije u kojoj dominiraju motivi otuđenja, usamljenosti i razorne tjeskobe.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × five =