Promocija romana Tražeći mir autorke Sanje Vilus

Promocija prvog romana iz planirane trilogije pod naslovom Tražeći mir autorke Sanje Vilus održaće se u četvrtak, 19. oktobra u organizaciji Narodne biblioteke Budve u holu Akademije znanja sa početkom u 20 časova. O romanu prvijencu autorke koja je dosad objavila zbirku poezije govoriće urednica izdavačke kuće Ouroboros u čijem izdanju je knjiga izašla- mr Natalija Đaletić, zatim autorka pogovora Tamara Liješević i autorka. Štampanje knjige pomoglo je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.

“Pred čitaocima je prvi roman Sanje Vilus. Socijalni roman kraće forme u kojem se prepliću forme sentimentalnog romana i romana toka svijesti. Čitko izabran sam naslov romana Tražeći mir opravdava činjenicu da se radi o unutrašnjem preživljavanju glavnog junaka koji prevazilaženjem sopstvenog pogleda na misteriozne prirodne pojave zapravo prevazilazi period tame i dubokog stradanja u svom dotadašnjem životu” – zabilježila je u svojoj recenziji književnica Dušica Labović.

Sanja Vilus (Abazović) rođena je 1983. godine u Sarajevu. Osnovnu školu započela u Vogošći, a završila u Srebrenici. Gimnaziju završila u Srebrenici, a zatim upisala Fakultet za Srpski jezik i književnost na Palama, Istočno Sarajevo. Fakultet nije završila, ali ima važniju diplomu, majka je četvoro predivne dece. Udata, živi i stvara u Budvi.

Autor je objavljene zbirke poezije Ima dalje.

Objavljivala je radove u više štampanih i elektronskih zbornika u zemlji, regionu i inostranstvu, a dobitnica je i dvije treće nagrade i to: na II međunarodnom festivalu poezije i kratke priče Vojislav Despotov, 2012, te na Međunarodnom književnom konkursu Zlatno pero – Najveće ljubavi 21. veka; kao i pohvala na Međunarodnom konkursu poezije i video-poezije La voce dei poeti, Kulturno Udruženje Verbumlandiart, Lecce, Italija, 2016. i pohvale za neobjavljeni roman Tražeći mir na konkursu Drinski susreti, 2021.

Članica je Internacionalne kulturne asocijacije (IKA) iz Podgorice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − five =