Promocija drame “LUCIA della BUTUA” Dušice Labović

 

 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u amfiteatru Akademije znanja u Budvi, u srijedu, 18. novembra 2015. godine, održana je promocija drame LUCIA della BUTUA,  autorke Dušice Labović iz Budve, književnice, koja posljednjih godina živi i stvara u Moskvi.

O najnovijoj knjizi Dušice Labović govorili su: istoričarka umjetnosti Lucija Djurašković,  novinar i pisac Savo Gregović, direktor JU “Grad teatar” Blažo Radoman, autorka drame Dušica Labović i direktor ART-PRESS-a, novinar i publicista Ranko Pavićević.

 

Promocija knjige Lucia della Butua - Ucesnici promocije

 

Dušica Labović je rođena u Budvi, gdje je završila gimnaziju. Diplomirala je 2006. godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Nakon toga, nastavlja da izučava  filozofiju drevnog Istoka i Zapada. Aktivno piše za praktične konferencije Naučno izdavačkog centra “Akademski” u Moskvi, gdje živi i stvara od 2008. godine. Pored najnovije knjige, Dušica Labović je, do sada objavila i dva romana: ENSO i TAJNA JEDNOG MOSTA, koji su izazvali značajnu pažnju čitalačke, ali i stručne javnosti.

 

Promocija knjige Lucia della Butua - Dusica Labovic

 

U ime izdavača preduzeća NIP ART PRESS iz Budve, prisutne je pozdravio Ranko Pavićević, novinar i publicista. Predstavio je autorku i izrazio zadovoljstvo što je njegovo preduzeće izdavač ove vrijedne drame. Nakon predstavljanja, Dušica Labović je govorila o osnovnom motivu koji je naveo da napiše dramu “Lucia della Butua”. Više u video zapisu.

 

Promocija knjige Lucia della Butua - Ranko Pavicevic

 

Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti je naglasila da je podsticajnu inspiraciju za dramu “Lucia della Butua”, Dušica Labović pronašla poput slavnih svjetskih dramskih autora Šekspira i Šilera, u Srednjem vijeku, u srednjovjekovnoj Budvi u kojoj se odvija radnja, koju skladno i spretno povezuje sa istorijom Budve, odnosno osnivačima Kadmom i Harmonijom. Više u video fragmentu.

 

Promocija knjige Lucia della Butua - Lucia Djuraskovic

 

Novinar i pisac Savo Gregović je u svom izlaganju kazao da nam je Dušica Labović ne tako davno odgonetnula tajne čari mostova, a evo dovela je na naše prostore i prelijepu Luciju. Da je Dušica prvo filozof pa onda pisac, naglasio je Gregović, potvrđuje suštinsko pitanje koje je postavila u ovoj drami, a izgovara ga Lucija koja kaže: “Zašto služi ova ljepota, kada ja služiti njoj ne mogu”.  Više u video zapisu.

 

Promocija knjige Dusice Labovic Lucia della Butua - Savo Gregovic

 

Blažo Radoman, direktor JU “Grad teatar” izrazio je spremnost da ustanova na čijem je čelu pokuša da nađe način kako bi drama “Lucia della Butua” doživjela scensko izvođenje. Bilo bi to na neki način posebno značajno jer bi imali izvođenje drame u Starom gradu, odnosno u sredini u kojoj je i nastala drama, istakao je Blažo Radoman. Više u video zapisu.

 

Promocija knjige Lucia della Butua - Blazo Radoman

 

Dušica Labović je govorila o radnji drame “Lucia della Butua” i tokom večeri u više navrata čitala odlomke koji su propraćenim burnim aplauzima ljubitelja knjige. Više u video zapisu.

 

 

POŚETIOCI NA PROMOCIJI

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4

Posjetioci - 5

Posjetioci - 6

Posjetioci - 7

Posjetioci - 8