Prodajna izložba knjiga izdavačke kuće Gligorije Dijak

 
 

JU „Muzeji, galerija i biblioteka“ Budva organizovala je prodajnu izložbu knjiga izdavačke kuće Gligorije Dijak 29. i 30. marta u prostorijama budvanske gradske biblioteke u zgradi Akademije znanja. Prodajna izložba je za posjetioce i kupce otvorena u četvrtak, 29. marta, a sva izložena izdanja bila su po cijeni nižoj za 30 do 50%.

 

 

Veče sa urednicom i direktoricom ove izdavačke kuće, Sonjom Živaljević, organizovano je u četvrtak, 29. marta u prostorijama Gradske biblioteke u Budvi. Razgovor sa urednicom Sonjom Živaljević je vodila Stanka Rađenović, organizator književnog programa. Poseban akcenat u razgovoru je bio na najnovija izdanja izdavačke kuće Gligorije Dijak (“Pred buđenje”, priče Milisava Popovića; „IG“, poezija Jasne Č. Vuković itd.).

 

 

Izdavačka kuća Gligorije Dijak osnovana je avgusta mjeseca 2007. godine, a od septembra 2009. u sklopu kuće radi i knjižara Dijak koja se nalazi u ulici Velimira Terzića u Podgorici.
Uz izdavašto i knjižarstvo, izdavačka kuća Gligorije Dijak nudi usluge pisanja i uređivanja tekstova, redakture, lekture i korekture, dizajna, fotografije, ilustracije ili prevođenja, bez obzira na namjenu: za internet sajtove, reklamni materijal, reprezentativna izdanja, časopise…