Pozorišne predstave u martu u organizaciji JU „Grad Teatar“

 

JU „Grad teatar“ u okviru međufestivalskih aktivnosti  organizuje tokom marta gostovanje dvije pozorišne predstave, koje će biti izvedene na sceni “Crvene komune” u Petrovcu, uz podršku JU “Muzeji i galerije Budve”.

U subotu, 25. marta, u terminu od 18 časova biće izvedena lutkarska predstava „Zlatokosa” Pozorišta lutaka u Mostaru

Poznatu bajku braće Grim dramatizovala je i adaptirala Jelena Đorđević, a scenografiju i kreaciju lutaka uradila je Hristina Nedeva Mladenović. U predstavi igraju Lejla Pajić, Ali Kamer Aksoy, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš.

Bajka govori o borbi dobra i zla, o pobjedi ljubavi nad mržnjom i potrebi za slobodom koja nema cijenu.  Kroz maštoviti svijet predstave publiku vodi čudna družina iz jednog neobičnog frizerskog salona. Predstava priča priču o djevojci duge kose koja živi u kuli bez prozora i vrata, o jednoj opasnoj babi Gotel, o princu Klodoviku i neustrašivom konju Munji. Ovo je priča i o ljubavi, slobodi i srećim jer sreća je sreća jedino ako se podijeli sa nekim.

Za glumačko ostvarenje u predstavi “Zlatokosa” Ali Kamer Aksoy je dobio nagradu na 21. Međunarodnom festivalu za djecu u Banja Luci, a na 25. Susretima lutkarskih pozorišta/kazališta BiH u Bugojnu Serđo Radoš je nagrađen za animaciju lutke konja.

Predstava je namjenjena za đecu uzrasta od tri godine i više.

 

U petak, 31. marta, u 20 časova, biće izvedena predstava “Ruska smrt – votka i šampanjac”, po tekstu Irine Vaskovske u režiji Andree Ade Lazić. Predstava je  koprodukcija Ateljea 212 i Teatra Vuk, a u njoj igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Ilić.

U opisu predstave je navedeno: “Jureći za sanjanim životom, dvije sestre, po ugledu na Čehovljeve tri, srozavaju se na dno, ali i dalje nepokolebljivo maštaju o boljem. Kada im u živote bane muškarac, koji je sve, sem princa na bijelom konju, one u njemu prepoznaju spas. Tada počinje urnebesna borba oko plijena. Dirljive sudbine, duhoviti karakteri, dijalozi i situacije učiniće da se svako u ovoj priči prepozna i nasmije sebi i svojim snovima. Autorka drame uspijeva da iskleše humor iz najtragičnijih okolnosti i prevede sumornu svakodnevicu u ravan apsurda.”

Ovim predstavama JU “Grad teatar” obilježava tri datuma u martu povezana sa pozorištem – Svjetski dan pozorišta za djecu, 20. marta, Svjetski dan lutkarstva, 21. marta, kao i Svjetski dan pozorišta 27. marta.

Ulaznice za predstave moguće je rezervisati na broj telefona +382 33 402 935 radnim danima u periodu između 9 i 14 časova.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − eight =