Poziv za Šesto međunarodno bijenala akta „Marko Krstov Gregović“ u Petrovcu

Otvoren je poziv umjetnicima iz zemlje i svijeta da se prijave na VI Međunarodno bijenale akta „Marko Krstov Gregović“ koje se organizuje u Spomen-domu „Crvena komuna u Petrovcu“. Rok za prijavu je 15.mart 2024.godine a sve informacije i instrukcije o načinu prijave, propozicijama za radove i dostavlja-nju radova u galeriju nalaze se na Internet sajtu JU Muzeji i galerije Budve (www.muzejiigalerijebd.me).

Stručni žiri dodijeliće nagrade u pet kategorija i to: slika, skulptura, crtež, grafika i fotografija odnosno video rad, Gran-Prix nagradu jednom od nagrađenih kao i pet pohvala u svakoj kategoriji.

Međunarodno bijenale akta „Marko Krstov Gregović“ održano je prvi put u Petrovcu 2004. godine, a koncipirao  ga je akademski vajar Dragan Mijač Brile. Nakon treće održane manifestacije 2008. godine Bijenale se nije organizovalo punih 10 godina. Najzad je 2018. godine u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve ponovo pokrenuto, čime je nastavljena tradicija ove izuzetno značajnog i pažnje vrijedne umjetničke manifestacije. Od svog osnivanja pa do danas Bijenale privlači pažnju umjetnika kako iz zemlje tako i iz cijelog svijeta a izložba selektovanih radova prestavlja jedan od centralnih događaja na kulturnoj sceni Crne Gore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen + seven =