Petrovac – Održano predavanje sa radionicom Rodne uloge u animiranim filmovima

U utorak, 29.11.2022. godine, mr Milica Stanić Radonjić, dipl. soc. radnica i komunikološkinja, u JU Osnovna škola „Mirko Srzentić“ u Petrovcu na Moru održala interaktivno predavanje sa radionicom pod nazivom „Rodne uloge u animiranim filmovima nekada i sad“. 

Programu su prisustvovali učenici i učenice 6, 7, 8. i 9. razreda, a Stanić Radonjić je analizirala poznate animirane filmove Volta Diznija sa kojom se većina učenika susrela tokom svog odrastanja. Fokus je dat na reprezentaciji rodnih uloga u crtanim filmovima ove kompanije, koja se kroz vrijeme – od prvih filmova do danas – drastično mijenjala.

Uzevši u obzir to da na društvene uloge koje mlade generacije usvajaju utiču brojni faktori, pored animiranih filmova, govorilo se i o uticaju društvenih mreža i raznih socijalnih grupa, te o potrebi obazrivog pristupa pri usvajanju obrazaca ponašanja koje mediji i internet donose. 

Događaj je organizovan u saradnji JU Osnovna škola „Mirko Srzentić“, NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ i NVU „Eduteka“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 6 =