Petrovac – Održan “Pašticada fest”

 

Petrovac 1

 
 

U subotu, 27. juna 2015. godine, u Petrovcu je održana manifestacija “Pašticada fest”. Turistička organizacija Opštine Budve je realizovala ovu feštu na zadovoljstvo velikog broja gostiju koji se nalaze u Petrovcu, kao i onih koji su specijalno došli na ovu manifestaciju.

 

Turisticka organizacija

 

Pašticada fest je tradicionalna manifestacija, bogata svojim sadržajem, koja pored besplatne ponude domaćih specijaliteta, ima i izložbu suvenira i domaće radinosti, a sve na kraju bude začinjeno kvalitetnim muzičkim programom.

Fešta je počela defileom budvanskih mažoretki i Gradske muzike duž petrovačkog šetališta.

 

Mazoretke - 1

Mazoretke - 2

Mazoretke - 3

Gradska muzika - 1

Gradska muzika - 2

Gradska muzika - 3

 

Besplatna podjela nekoliko hiljada obroka pašticade, bila je najbolji način da se gostima prezentuje ovo poznato primorsko jelo. Prijatan miris jela iz prepunih kazana privlačio je prolaznike, pa se oko štanda sa hranom veoma brzo našao veliki broj gostiju, koji su željno iščekivali da probaju ovaj specijalitet.

 

Podjela pašticade - 1

Podjela pašticade - 2

 

Nakon degustacije glavnog jela, domaćini su se pobrinuli i za dezert, pa su pośetioci ove manifestacije nestrpljivo čekali da se otvore paketi sa dobro poznatim ruštulama i ostalim slatkišima.

 

Rustule - 1

Rustule - 2

 

Nakon dobrog jela podrazumijeva se dobra kapljica, a za to su se pobrinule Plantaže 13. jul Podgorica. Prepoznatljiv kvalitet vina, raspoloženo osoblje, ukusno opremljen štand sa puno propagandnog materijala, bili su jak razlog za veliko interesovanje i degustaciju vrhunskih proizvoda Plantaža.

 

Plantaze - 1

Plantaze - 2

Plantaze - 3

 

Na platou ispred zgrade Crvene komune, nalazili su se štandovi sa suvenirima i proizvodima domaće radinosti.

 

Suveniri - 1

Suveniri - 2

Suveniri - 3

Suveniri - 4

Suveniri - 5

Suveniri - 6

Suveniri - 7

Suveniri - 8

Suveniri - 9

 

Muzički program je započeo sa najmlađima, koje je zabavljao Šanta panta. U nastavku su slijedile klapske pjesme u izvođenju “Trio gušti”, zatim učesnici TV šoua  X Factor, a na kraju je nastupio poznati pjevač Masimo Savić.

 

Santa panta

Masimo Savic

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS PAŠTICADE