Otvorena izložba slika Ljubiše ToškovićaU organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji budvanskog hotela ADRIA, otvorena je samostalna izložba slika, LJUBIŠE – LJUBA TOŠKOVIĆA- Bratonožićkog iz Podgorice.

Umjetnik se predstavio sa 20 slika galerijskog formata, rađenih u tehnici ulje na platnu i lesonitu.

Ljubiša Tošković, spretno barata gamom, toplih i hladnih boja, sa bogatom kolorističkom paletom efektnog sastava, crvena, plava. Žuta, ljubičasta, sa  specifičnim pasažima bijele, stapajući se u jedinstvenu atmosferu, kazala je otvarajući izložbu MARIJA RAIČKOVIĆ, studentkinja grafičkog dizajna na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

Motivi njegovih slika, kada se gledajući skupno, izazivaju kod posnatrača uzbudjenja koja poznaju slikarstvo, muzika i književnost, kazala je pored ostalog Marija Raičković.

LJUBIŠA TOŠKOVIĆ je rodjen 1946. godine u tadašnjem Titogradu.

Slikarstvom se bavi od najranije mladosti. Rodjeni je brat slikarskog velikana UROŠA TOŠKOVIĆA, koji je imao veliki uticaj na njegov umjetnički razvoj.

Do sada je imao sedam samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a učesnik je više medjunarodnih likovnih kolonija.

Član je Udruženja likovnih i umjetničkih stvaralaca Crne Gore i Udruženja Slikarski uranak u Podgorici, gdje živi i stvara, saopštio je budvanski ART PRESS. Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 3 =