Otvorena izložba skulptura hrvatskih umjetnika Petra Hranuellija i Petra Ćuja


U petak, 18. juna 2021. godine, u 20:30 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ otvorena je izložba skulptura hrvatskih umjetnika Petra Hranuellija i Petra Ćuja.

Na početku se ispred JU Muzeji i galerije Budve obratila Itana Lalović, koja je poželjela dobrodošlicu svima u renoviranu Modernu galeriju „Jovo Ivanović“, koja je posebno oplemenjena veličanstvenim skulpturama hrvatskih umjetnika Petra Hranuellija i Petra Ćuja.

Nakon toga, obratila se mr Lucija Đurašković, direktorica JU Muzeji i galerije Budva, koja se posebno zahvalila Sekretarijatu za investicije opštine Budva, koji je realizovao projekat renoviranja, sekretaru Mladenu Mikijelju koji je započeo projekat, sekretaru Joku Popoviću koji je projekat završio, kao i predsjedniku opštine Budva gospodinu Marku Careviću.

Izložbu je zvanično otvorio gospodin Marko Carević, predjednik opštine Budva: „Velika mi je čast da prisustvujem otvaranju ove značajne izložbe u ime opštine Budva, koja se održava u prostoru Moderne galerije „Jovo Ivanović“ koja je nakon 30 godina renovirana, i danas sa zadovoljstvom možemo da kažemo da zalaganje za kulturu nije samo deklarativno, već se sprovodi na djelu. O tome svjedoči i večerašnja izložba dva poznata i priznata umjetnika, Petra Hranuellija i Petra Ćuja koja će sigurno oduševiti sve posjetioce Moderne galerije. Mi ćemo nastaviti da unapredjuemo kulturnu ponudu našeg grada, a o našoj posvećenosti najviše govori nastojanje da 2028. godine postanemo evropska prestonica kulture. Sledeće godine obilježavamo važan jubilej – 50 godina od osnivanja Moderne galerije, koja je kao što vidite, spremna za realizaciju brojnih kulturnih programa.“

Izložba će biti otvorena do 7. jula 2021. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × five =