Otvorena izložba „Eva: Od prvog dana” umjetnice Hane Vulin


JU Muzeji i galerije Budve u saradnji sa Opštinom Budva i JP „Morsko dobroˮ u četvrtak, 11. maja 2023. godine, u 20 časova u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” organizovala izložbu Eva: Od prvog dana umjetnice Hane Vulin. Kustoskinje izložbe su Vasilisa Gagović, istoričarka umjetnosti i Danka Mitrović, diplomirana vajarka, koja je pozdravila sve prisutne i poželjela im dobrodošlicu. Predrag Zenović, predsjednik Savjeta za kulturu Opštine Budva je zvanično otvorio izložbu.

Dio govora Predraga Zenovića, predsjednika Savjeta za kulturu Opštine Budva:

„…Posebno sam srećan sto se nalazim ovdje kako bismo zajedno svjedočili trenutku koji je izazov i podsticaj samom stvaraocu i njegovom stvaralačkom biću. Oslikano djelo Hane Vulin prenosi duboke emocije, prikazuje slojevitost ljudskog iskustva i specifičnom tehnikom otkriva nove dimenzije estetskog. Ova izložba je rezultat napornog rada, posvećenosti i jedne specifične strasti umjetnice prema slikarstvu. Platna koja se ukazuju plod su njenih istraživanja, eksperimentisanja i stvaralačke energije kojoj akademski slikari često mogu da zavide. Mlada umjetnica je hrabra i autentična u svom izražavanju u svakom kutku platna pozivajući da zaronimo u njen svijet boja, linija i oblika ukazujući na široku paletu mogućih interpretativnih matrica…”

U svom obraćanju, umjetnica Hana Vulin se zahvalila svima prisutnima ali i svima koji su joj pomogli u realizaciji ove izložbe

Izložba će biti otvorena do 23. maja 2023. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − three =