Otvoren 6. Sajam umjetnina

 

 

U srijedu 20. juna 2012. godine na Jadranskom sajmu u Budvi otvoren je 6. Sajam umjetnina ART EXPO. Sajam umjetnina je otvorila Jelena Vujović, izvršni i umjetnički direktor galerije Modigliani iz Podgorice.

Termin održavanja Sajma umjetnina je promijenjen i pomjeren mjesec dana u odnosu na prethodne godine. Kako ističu iz Jadranskog sajma, cilj novog termina je da se  ova manifestacija održi u periodu kada se očekuje znatno veći broj gostiju i samim tim i onih koji će posjetiti Sajam umjetnina.

Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore, kao i prethodnih godina, organizovalo je izložbu svojih članova. Centralna narodna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević” sa Cetinja je osim izložbenog dijela sa svojim izdanjima, pripremila i posebnu izložbu plakata.

Od većih galerija koje su prisutne na ovogodisnjem sajmu treba pomenuti “Konsul”, “Modigliani” i “Miki” iz Podgorice i “Monte art” iz Herceg Novog. I ove godine na sajmu je prisutan Fakultet vizuelnih umjetnosti iz Podgorica. Zastupljena su udruženja i galerije iz Bara, Ulcinja i Budve.

U pratećem dijelu programa Sajma umjetnina, organizovano je predstavljanje Pomorskog muzeja Crne Gore iz Kotora kroz prezentaciju „Pomorski muzej Crne Gore kroz vrijeme – 60 godina postojanja“, a Centralna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ sa Cetinja organizuje prezentaciju „Plakat – obavještenje koje ne zastarijeva“.