Otvoren 26. festival “Grad teatar” Budva

 

U petak 15. juna na trgu ispred Starog grada u Budvi otvoren je 26. festival “Grad teatar”.

Ovogodišnji Grad teatar je otvorio i o značaju ovog Festivala govorio kompozitor Zoran Erić. Po njegovim riječima, Festival Grad Teatar – Budva, kroz prethodnih 25. godina postojanja izrastao je  u festival čije su produkcije dale veliki doprinos pozorišnoj umjetnosti i to u regionalnim okvirima.

Velika dosadašnja produkcija Grad teatra omogućila je da se u pozorišnoj umjetnosti ogledaju mnogi  njeni zaljubljenici koji za to ne bi imali prilike na drugim mjestima, kaže Zoran Erić.

Pojedini periodi u kojima se održavao Grad teatar nijesu baš bili naklonjeni ovakvim festivalima, ali zahvaljujući angažovanju velikog broja ljudi koji su uložili svoje znanje, umjetnost, ogroman entuzijazam i energiju, Grad teatar je opstao i izrastao u ovo što danas predstavlja. Zoran Erić naglašava da je i sam učestvovao u mnogim programima ovog festivala i da je ponosan i zadovoljan što je dio tako nečeg velikog kao što je Grad teatar.

 

 

Povodom otvaranja ovogodišnjeg festivala urađen je posebni baletski koncert namijenjen za ovu priliku pod nazivom “Život je igra”. Baletski koncert je izveo baletski studio “Ašhen Ataljanc” iz Beograda. Nastupili su renomirani baletski igrači regiona Ašhen Ataljanc, Milan Rus, Dejan Kolarov, Ana Pavlović, Jovica Begojev i Tamara Ivanović.

 

 

PROGRAM:

  1. Songs (Henri Parsel) – Ašhen Ataljanc, Milan Rus i Dejan Kolarov 
  2. Don Kihot (L. Mincus) – Ana Pavlović, Jovica Begojev i Tamara Ivanović
  3. Oni (Hendl) – Tamara Ivanović i Dejan Kolarov
  4. La Capinera (K. Džaikovski) – Ašhen Ataljanc i Milan Rus
  5. Dama s kamelijama (Verdi) – Ana Pavlović i Jovica Begojev
  6. Tango (V. Kostić) – Tamara Ivanović i Milan Rus
  7. Finale – svi izvođači