Održano muzičko poetsko veče prof. dr Dragana Koprivice


U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru budvanskog hotela TRE CANNE, sinoć je održano nezaboravno muzičko poetsko veče, prof. dr DRAGANA KOPRIVICE, a njegov domaćin bio je,  novinar i publicista    RANKO PAVIĆEVIĆ.

Na ovom svojevrsnom koncertu, koji je bio posvećen Osmom martu – Danu žena, profesor Koprivica  je izvodio  narodnu muziku, stare domaće i strane hitove, a govorio je  svoju ljubavu poeziju, i humorističke aforizme, na temu muško ženskih odnosa.

Brojna publika, uživala je u u poeziji i aforizmima koje je govorio i nagradjivala ga aplauzima, ali su najviše bila oduševljena načinom izvodjenja starih dobrih hitova, kao što su: “Djevojko mala”, “Jedno si ti, drugo sam ja”,  “Samo jednom se ljubi”, “Ja bez tebe ne mogu da živim”, pa do nezaboravnih, “O sole mio” i “Oči čornije”. Jednom riječju, po ocjenama publike, bilo je to veče za pamćenje u Budvi.

Profesor Dragan Koprivica je do sada  svoje imao koncerte, u više navrata u Podgorici i drugim gradovima Crne Gore, a jedan broj muzičkih i pjesničkih nastupa, održao je  u humanitarne svrhe, u javnoj ustanovi “Komanski most” i ustanovama za izvršenje kaznenih sankcija u Spužu i Bjelom Polju. Svoj sljedeći koncert, imaće u Slavija teatru u Beogradu.

Objavio je i “CD” pod nazivom, “A srce govori da treba ćutati”.

Dobitnik je više književnih i pozorišnih priznanja. Za poeziju je dobio nagradu “Risto Ratković” u Bijelom Polju, a za aforizme, “Radoje Domanović” i “Rade Jovanović” u Beogradu.

Do sada je režirao oko dvadeset pozorišnih predstava u amaterskom teatru. Pobjednik je domaćih i inostranih  fetivala, a njegove predstave, igrane su i u Češkoj i Egiptu.

Dragan Koprivica je profesor  Univerziteta Crne Gore, saopštio je organizator  muzičko poetskog koncerta, budvanski ART PRESS.                    

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + twelve =