Održane radionice u Dnevnom centru „Biseri“ u okviru projekta „Svijet mogućnosti“


U okviru projekta „Svijet mogućnosti“, na kojem je JU „Grad teatar“ partner, u periodu od 5. do 9. aprila održane su radionice u saradnji sa Dnevnim centrom za đecu i omladinu sa teškoćama i smetnjama u razvoju „Biseri“.

U Budvi su tim povodom boravili članovi autorskog i produkcijskog tima projekta „Svijet mogućnosti“: reditelj i direktor „East–West“ Centra iz Sarajeva, Haris Pašović, projektni koordinator Ismar Hadžiabdić, glumac i direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta, Milovan Filipović, projektna koordinatorka Dragana Kuzmanović, autor web–platforme Mehmed Hasanagić, asistent reditelja Jelena Antonijević, kompozitor Dino Šukalo, glumci Aljoša Đidić, Gordana Đurđević Dimić, Mina Pavlica i Marija Feldeši.

U radionicama koje su se održavale u Budvi, učestvovali su naši mlađi i stariji sugrađani sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Kroz kreativan rad u manjim grupama i individualne pristupe, umjetnički tim projekta se upoznao sa načinom rada Dnevnog centra „Biseri“ i načinom života i problemima sa kojima se naši sugrađani susreću, kao i njihove porodice.

Predstava koja će nastati na osnovu radionica biće izvođena u Sarajevu, Novom Sadu, Zagrebu i prikazana na festivalu „Grad teatar“ 2024. godine.

           Sve informacije o projektu mogu se dobiti putem web platforme www.enabledtheatre.com.

Grad teatar veliku zahvalnost izražava direktorici Miljani Radoman i kompletnom osoblju Dnevnog centra „Biseri“, svim našim učesnicima, djeci i odraslima, kao i njihovim porodicama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =