Održana promocija knjige „Austrijanka” autora Zorana Milekića

 

JU Muzeji i galerije Budve u saradnji sa Crkvenom opštinom Budva u četvrtak, 20. oktobra u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” organizovala je promociju knjige „Austrijanka” autora Zorana Milekića. Pored autora na promociji je govorila novinarka Dobrila Borojević a u ime suorganizatora Crkvene opštine Budva obratio se Otac Aleksandar Lekić.

Roman je izašao u izdanju izdavačke kuće „Laguna” a govori o Diani Budisavljević, ženi koja je spasila hiljade djece iz zloglasnog logora Jasenovac u Drugom svjetskom ratu. Zahvalnost i divljenje koje podvig Diane Budisavljević budi, inspirisali su Zorana Milekića da ovim romanom doprinese očuvanju uspomene na ovu izuzetnu heroinu. 

Zoran Milekić je rođen u Čačku 1974. Diplomirao je na katedri za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Radi kao profesor istorije. Bio je stručni saradnik na srpskom izdanju vrlo čitane knjige Smešna istorija sveta. Do sada je objavio naučno-popularne knjige za decu o Dositeju Obradoviću i Mihailu Petroviću Alasu. Godine 2018. izašao mu je roman Mali vojnik Velikog rata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine − one =