NIP ART-PRESS iz Budve – Uspješna poslovna godina

 

 
 

Novinsko izdavačko peduzeće (NIP) ART-PRESS iz Budve, čija je djelatnost informisanje, odnosi sa javnošću, izdavaštvo i kultura, organizovalo je tokom protekle 2013. godine i pored opšte finansijske krize, 22 kulturne manifestacije i kampanje i pored svih teškoća, na najljepši način, završilo još jednu poslovnu godinu.

Kako je saopšto izvršni direktor  ART-PRESS-a, novinar i publiicista Ranko Pavićević, za 12 mjeseci prošle godine, u Budvi i Bečićima, organizovane su 4 međunarodne likovne kolonije, u kojima je stvaralo 40 poznatih akademskih sikara iz Crne Gore i svijeta.

U galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, organizovano je 17 samostalnih i grupnih  izložbi slika, a oko 70 renomiranih akademskih slikara iz zemlje i svijeta, prezentovalo je 217 radova u raznim tehikama i na najbolji način pokazali, da umjetnost ne poznaje granice. Posebno raduje, što je njihova ostvarenja, vidjelo preko 1.000 posjetilaca i što je i na ovaj način dokazana, neraskidiva veza turizma i kulture, istakao je Pavićević.

Tokom prošle godine, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, izlagali su poznati crnogorski slikari: Vojo Tatar, Slobodan Slovinić, Filip Janković, Ljubo Popadić, Naod Zorić, Mišo Vemić, Miki Radulović, Nikica Raičević, Vesna Sušić, Jelena Papović, Dijana Lazović, Abaz Dizdarević, Savo Pavlović  i drugi, Goce Božurski iz Makedonije, Marija Gužvica, Viktor Randjelović, Ivana i Božo Šekularac, Violeta i Jugoslav Ocokoljić,  Mile Šaula, Jelena Stošić i Sanda Stojanović iz Srbije, Željan Pavić iz Hrvatske, Gregor Pratneker iz Slovenije, Radmila Lizdek iz Republike Srpske, Jelena Nikolić i Valerij Arhipov iz Rusije, Mirjana Savova i Kamen Kisimov iz Bugarske i drugi.

U izdavačkoj produkciji  ART-PRESS-a,  prošle godine su objavljene dvije knjige, dok će se u prvoj polovini ove godine, biti objavljene tri knjige domaćih autora.

Iz domena likovne umjetnosti, u saradnji sa kompanijama Queen of Montenegro i Budvanska riivijera, tokom ove godine, biće organizovane tri međunarodne likovne i jedna vajarska kolonija, koje će okupiti oko 35 umjetnika iz Crne Gore i svijeta, dok će u galeriji hotela QUEEN  u Bečićima,  na samostalnim i grupnim izložbama, izlagati oko 80 renomiranih slikara sa raznih meridijana, kazao je izvršni direktor budvanskog ART-PRESS-a, novinar i bublicista Ranko Pavićević, sa nadom, da će  do kraja 2014.te godine, biti još nekoliko  kulturnih manifestacija, knjiga  i kampanja.