Narodna biblioteka – Održano Opštinsko takmičenje recitatoraU organizaciji Narodne biblioteke Budve u subotu, 18.maja 2019. godine, održano je Opštinsko takmičenje recitatora.

U takmičarskom dijelu učestvovali su učenici tri osnovne škole na području opštine Budva: OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, “Druga osnovna škola” i  OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”. Recitatori, njih 25,  takmičili su se u tri kategorije: od prvog do petog razreda osnovne škole – devet recitatora, zatim od šestog do devetog razreda – 10 recitatora i u srednjoškolskoj kategoriji šest recitatora.  

Žiri u sastavu: Svetlana Ivanović, Predrag Zenović i Marija Majkić Ivetić donijeli su odluke o najboljim takmičarima.

Prva tri mjesta  u kategoriji od 1. do 5. razreda osvojili su: Leona Vujanović, Anastasija Rajković i Darija Lautašević.

U kategoriji od 6. do 9. razreda nagrađeni su: Sofija Stanišić, Lara Pejović i Petra Vujanović.

U srednjoškolskoj kategoriji kao najbolji recitatori izdvojili su se: Marija Vlaović, Damjan Vujačić i Jovana Bubanja.

Narodna biblioteka Budve je za sve učesnike kao znak zahvalnosti za učešće obezbijedila poklon – knjige, a knjigama su nagrađeni i prvorangirani, drugorangirani i trećerangirani recitatori u svim kategorijama.

Na Šestoj Državnoj smotri recitatora koja će biti održana 7. juna 2019. u Beranama, Budvu će predstavljati prvonagrađeni recitatori iz svake kategorije: Leona Vujanović (prvi razred, Druga osnovna škola), Sofija Stanišić (šesti razred, Druga osnovna škola) i Marija Vlaović (drugi razred gimnazije, SMŠ “Danilo Kiš”).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 − one =