Najava “Paštrovske večeri u Beogradu”

 

 

Plakat PV 2015

 

Ovogodišnje “Paštrovsko veče” zakazano je za subotu, 14. novembar, u restoranu “Dedinje” u Domu Vojske Srbije u Beogradu (Francuska ulica, br. 2).

Veče počinje u 18.30 časova u “maloj” sali predstavljanjem monografije mr Marka S. Suđića “Suđe i Bankade Paštrovića od XV do XIX vijeka” (Buljarica: manastir Gradište, 2014), na kojoj govore dr Mirjana Blagojević i ma Dušan Medin, uz učešće mladih Paštrovića.

U 20.00 časova u “velikoj” sali počinje tradicionalna večera sa autentičnim paštrovskim i primorskim specijalitetima, gdje će se, između ostalog, služiti i domaći makaruli, pašticada, domaća kobasica, bijeli sir, masline… U pratećem programu nastupiće Jovana Todorović i Nikola Todorović, studenti glume iz Beograda, i čuveni pjevač Zlopi. Tokom večeri će biti dodijeljene zahvalnice prijateljima i donatorima Udruženja, uručena nagrada „Drobni pijesak“ najboljem paštrovskom studentu 2015. godine i održana nagradna lutrija. Voditelji programa biće Jovana Stević i Nikola Ugrinović, studenti glume iz Beograda. Ovogodišnje “Paštrovsko veče” je donatorsko – za obnovu i izgradnju crkve Sv. Stevana Štiljanovića u selu Đenaši – Sveti Stefan. Prodaja ulaznica (1.500 din) vrši se isključivo od ponedjeljka do četvrtka (9-11. novembar) od 17 do 19 časova u restoranu “Dedinje”. Naglašavamo da prodaje ulaznica NEĆE biti u petak i subotu, kao ranijih godina.

Kontakt telefon za rezervacije i više informacija: +381601364889 (Jovana Todorović, v.d. sekretar Udruženja).

 

ulaznica PV 2015