Najava kulturne manifestacije „Ljubišini dani” 2024. godine


Tradicionalna manifestaciju „Ljubišini dani” održaće se od 20. februara do 2. marta 2024. godine u Budvi, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve.

Manifestacija će zvanično biti otvorena u utorak, 20. februara 2024. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”. Ove večeri biće prikazana monodrama Knjeginja Ljubica u izvođenju Vjere Mujović. Takođe, istog dana u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” biće postavljena dokumentarna izložba Spomen-obilježja u Budvi posvećena Stefanu Mitrovom Ljubiši.

U četvrtak, 22. februara 2024. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biće organizovano predavanje dr Mirjane Blagojević O mirazu u srednjovjekovnoj Budvi sa osvrtom na Paštroviće i Kotor.

Program se nastavlja u poneđeljak, 26. februara 2024. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” organizovanjem muzičkog programa Škole za osnovno muzičko obrazovanje, recital i prikazivanje filma o Stefanu M. Ljubiši.

            U četvrtak, 29. februara 2024. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” će biti upriličeno predstavljanje zbornika sa simpozijuma Dva vijeka od rođenja S. M. Ljubiše (1822 – 2022) održanog u Budvi i Petrovcu 25. i 26. februara 2023. godine. Na predstavljanju će govoriti mr Božena Jelušić, dr Dragana Kujović i akademik Siniša Jelušić.

Program kulturne manifestacije „Ljubišini dani” će se završiti u subotu, 2. marta 2024. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” gdje će biti upriličeno predstavljanje monografije 50 godina Moderne galerije „Jovo Ivanović”. Na predstavljanju će govoriti Snežana Ivović – muzejski savjetnik, akademik Aleksandar Čilikov, Jelena Đakonović, viši kustos  i mr Lucija Đurašković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 − 6 =