Na 16.Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja nagrađena Narodna biblioteka Budve


Na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja nagrađena je i Narodna biblioteka Budve Posebnim priznanjem za vizuelno oblikovanje prostora Sajma izložbom “Budva živi istoriju”. Ovu izložbu su priredile Gordana Ljubanović i Maja Simonović, zaposlene u JU Narodna biblioteka Budve.

Član žirija za dodjelu nagrada prof. dr Slavića Perović obrazložila je nagradu: „Posebno priznanje za vizuelno oblikovanje prostora Sajma izložbom fotografija „Budva živi istoriju“, Narodna biblioteka Budve koja uz vrlo bogatu izdavačku djelatnost predstavlja i ovaj vizuelni vid, isječke iz istorije grada čiju kulturu na Sajmu predstavlja. Narodna biblioteka Budve je inače promotor književnih vrijednosti i tako pokazuje  mnogoznačnost doživljaja knjige i književnog stvaralaštva  što mogu i lično da potvrdim učestvovanjem na književnim večerima i na jednoj sjajnoj, utemeljenoj promociji knjiga i književne vrijednosti.“

Direktorici JU Narodna biblioteka Budve, Mili Baljević je uručena Nagrada, a ona je tim povodom, zahvalivši se na priznanju, rekla: „Ovakve nagrade su uvijek podsticaj da naša Biblioteka nastavi još intenzivnije da radi na širenju kulture i vrijednosti  ne samo u našem gradu, nego i šire“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − 3 =