Muzičko-poetski program ŠOMO Budva i projekcija animiranog filma u okviru programa „Ljubišini dani”


U petak 25. februara 2022. godine u 19 časova biće održan muzičko-poetski program ŠOMO Budva i projekcija animiranog filma Krađa i prekrađa zvona prema pripovjetci Stefana Mitrova Ljubiše. Program se realizuje u okviru kulturne manifestacije „Ljubišini dani“ koja se održava od 21. februara do 2. marta 2022. godine u Budvi i Petrovcu, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve. Ove godine, manifestacijom je obilježeno 200 godina od rođenja znamenitog pisca i političara iz Budve i Paštrovića – Stefana Mitrova Ljubiše (1822–2022).

ŠOMO Budva (Škola za osnovno muzičko obrazovanje Budva) će se predstaviti sa muzičko-scenskim programom autora Milice Radoman i Nedeljka Pejovića. U programu učestvuju recitatori – Daria Lautašević, Vuk Đurović, Danica Vujačić, solo pjevačica Milica Radović i trio gitara – Blagojević Miloš, Stanjević Pavle i Medojević Matija. Klavirski saradnik je Nikola Vučković, aranžmane pjesama i originalnu muziku potpisuju Nedeljko Pejović i Mario Katanić. Saradnici na realizaciji programa su Milica Ivanović, Lazar Baletić i Filip Miladinović.

            Nakon muzičko-scenskog programa biće upriličena projekcija animiranog filma Krađa i prekrađa zvona prema pripovjetci Stefana Mitrova Ljubiše, koji je realizovan u okviru  Dječije radionice animiranog filma u organizaciji NVU Primorska Budva i ŠAF Vranje. U toku večeri biće prikazan i film o realizaciji projekta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 4 =