Muzeji i galerije Budve – Veče prezentacije škole za mozaik, vitraž i slikarstvo


U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u utorak, 13. februara 2024. godine, u 19 časova u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša”  biće organizovano veče prezentacije škole za MOZAIK, VITRAŽ I SLIKARSTVO umjetnika Jovana – Pake Kentere.

Umjetnik Jovan – Paka Kentera, rođen je 3. jula 1960. godine. Mozaikom počinje da se bavi od 2007. godine, kao samouk, a od 2010. godine je potpuno posvećen ovoj likovno-umjetničkoj tehnici. Do sada je imao dvanaest samostalnih i više kolektivnih izložbi. Kroz svoj umjetnički rad stvorio je preko sto mozaika koji su našli svoje mjesto u mnogim privatnim kolekcijama. Mnogi njegovi mozaici krase znamenite manastire i crkve u Paštrovićima.

Živi i stvara na Svetom Stefanu.

Uz svoj dugogodišnji stvaralački rad osniva i besplatnu školu mozaika. Iz godine u godinu se broj polaznika povećavao, a sa ponosom ističe da su mnogi nastavili da se bave mozaikom. Ovom prilikom umjetnik najavljuje početak nove škole mozaika za 2024. godinu, dopunjenom edukacijama u vitražu i slikanju, koje će voditi profesori iz ovih oblasti.

Upis će započeti početkom marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + 11 =