Mladi iz Budve, Kotora i Herceg Novog prošli peti krug obuka iz oblasti kulture o budžetiranju projekata


Tokom vikenda (9. i 10. decembar) realizovana je peta u nizu besplatnih dvodnevnih obuka “Budžetiranju projekata”, posvećena sticanju konkretnih znanja i vještina mladih u vezi kreiranja budžeta projekata. Obuku je organizovala petrovačka NVO Društvo za kulturni razvoj “Bauo” u Omladinskom klubu Budva koji se nalazi u TQ Plaza.

Polaznicima/cama koji su prisustvovali radu ove obuke ponuđena su temeljna znanja za razumijevanje procesa planiranja i upravljanja finansijama u okviru projekata u domenu kulture. Mladi su naučili kako da efikasno razvijaju budžete za svoje projekte, identifikuju troškove i prihode, pravilno alociraju resurse, te kreiraju što održivije projekte. Obuka je bila ključna za sve koji već pišu ili namjeravaju da rade projektne prijave, a naročito za one koji su zaduženi za upravljanje finansijama u okviru projekta. Na njoj su se stekla korisna znanja i vještine za efikasno planiranje, praćenje i upravljanje finansijama u širokom sektoru kulture.

Trener s kojim su učesnici/ce radili bio je prof. dr Edin Jašarović, menadžer u kulturi i medijima, producent brojnih domaćih i međunarodnih kulturnih projekata, autor mnogih naučnih i stručnih radova i publikacija, vanredni profesor i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na Cetinju.

Podsjećamo, u pitanju je bila peta od ukupno 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz kulturi koji dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje ćemo ove jeseni i zime organizovati u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o samom projektu “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, možete se informisati na vebsajtu i društvenim mrežema organizatora i partnera.

***

Društvo za kulturni razvoj “Bauo” iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi,  čineći klaster „Coastal Mates“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + six =