Mladi iz Budve, Kotora i Herceg Novog obučeni kako da pišu projektne aplikacije za konkurse

Tokom vikenda realizovana je treća u nizu besplatnih dvodnevnih obuka “Prijavljivanje na konkurse ministarstava”, posvećena sticanju konkretnih znanja i vještina mladih u vezi sa pisanjem projektnih prijava za različite konkurse ministarstava. Obuku je organizovala petrovačka NVO Društvo za kulturni razvoj “Bauo” u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza.

Trener s kojim su učesnici radili bio je Miloš Marković, spec. spoljne politike, predavač i trener sa višegodišnjim iskustvom u civilnom sektoru i saradnji na domaćim i međunarodnim projektima, izvršni direktor NVO Aktivna zona sa Cetinja.

Glavni fokus obuke bio je da ponudi korisne informacije, vještine i strategije za efikasno apliciranje na razne konkurse Ministarstva za kulturu, ali i drugih ministarstava. Učesnici su imali priliku da nauče kako da strateški misle, planiraju i pišu projektnu prijavu (aplikaciju) kojom bi privukli pažnju donatora i povećali šanse za sve koji žele da ostvare podršku za svoje projekte. Kroz detaljno upoznavanje s aktuelnim godišnjim konkursima za institucije, organizacije, pojedince i ostale subjekte, mladi su stekli kompetencije neophodne za uspješno apliciranje za finansijska sredstva kod donatora. Učesnici/e obuke koji su pratili program tokom oba dana imali su priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci.

Podsjećamo, u pitanju je treća od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz kulturi koji dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje ćemo ove jeseni i zime organizovati u Budvi. Naredna (četvrta) obuka, “Prijavljivanje na konkurse opština”, planirana je sljedeći vikend (25–26. novembar, od 10h do 18h), u istom prostoru. Prijave sa biografijom ili kratkom informacijom o sebi zainteresovani šalju na e-mail (drustvobauo@gmail.com) ili na društvene mreže Društva “Bauo” do četvrtka, 23. novembra u ponoć. Podsjećamo da je maksimalan broj učesnika/ca 10 i da su za one koji/e dolaze iz Kotora i Herceg Novog obezbijeđeni hotelski smještaj i obroci u Budvi tokom trajanja obuke.

Društvo za kulturni razvoj “Bauo” iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + ten =