Međunarodni internacionalni folklorni festival ,,Festivalski dani u Petrovcu”

 

 

Međunarodni internacionalni folklorni festival ,,Festivalski dani u Petrovcu” održan po četvrti put u organizaciji Multikulturalne internacionalne organizacije folklornih festivala (MIOFF) sa sjedištem u Ohridu, uz podršku i saradnju JU Muzeji i galerije Budve.

Koncert je održan u utorak, 28, avgusta 2018.godine na platou ispred Spomen doma ,,Crvena Komuna’’ u Petrovcu, sa početkom u 20 časova.

Na početku programa prisutnu mnogobrojnu petrovačku publiku i učesnike ovog tradicionalnog festivala u ime naše Ustanove, organizator Miroslav Grubić  je pozdravio i poželio dobrodošlicu. Nakon toga prisutnima se obratio voditelj i organizator MIOFF-a gospodin Zoran Levski koji je uz pozdravnu riječ zahvalio našoj Ustanovi na pruženoj podršci, oganizaciji i saradnji.

Na festivalu je učestvovalo 10 grupa iz pet zemalja: tri iz Rumunije, tri iz Bugarske, dvije iz Hrvatske, jedna iz Grčke, jedna iz Mađarske, a ukupno je nastupilo oko 350 učesnika..

Festivalu je prisustvovao gospodin Marijan Klasić konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori, koji je svojim prisustvom i posjetom obradavao učesnike dva hrvatska folklorna ansambla koji su nastupali na ovom festivalu, a takođe  pri odlasku zahvalio se domaćinima na srdačnom gostoprimstvu, dobroj organizaciji i poželo da se uspostavi kvalitenija i bolja sradnja na kulturnom planu, između institucija kulture na lokalnom nivou.

Ovaj festival je obogatio  kulturnu i turističku ponudu Petrovca, dok su turisti imali priliku da uživaju u folklornoj i kulturnoj tradiciji različitih zemalja.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 − 9 =