“Lasta” u Petrovcu

 

Petrovac

 
 

Monumentalna kameno-metalna skulptura „Lasta“, poznatog nikšićkog akademskog vajara Rajka Sušića, koja je u orgaizaciji NIP ART-PRESS iz Budve i kompanije Budvaska rivijera, proteklih mjesec dana nastala u okviru Vajarske kolonije u Turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi, „sletjela“ je ispred hotela „Kastel lastva“ u Petrovcu, gdje će trajno krasiti ovaj predivan prostor, saopštio je u ime oranizatora, novinar i publicista Ranko Pavićević.

 

Lasta u Petrovcu - 1

 

Ova lijepa Sušićeva skulptura kazao je on, predstavlja simbol  dolaska i odlaska gostiju, a postavljena je ispred rekonstruisanog hotela  „Kastel lastva“, povodom obilježavanja četrdesetogodišnjice njegovog rada. Skulptura je visoka preko dva meta i teška oko 1.200 kilograma i odlično se uklopila u ambijent perovačkog hotela, koji će nakon rekonstrukcije, za neki dan primiti i prve turiste iz svijeta, kazao je Pavićević.

 

Lasta u Petrovcu - 2

 

Zadovoljan sam  izgledom  skulpture u prostoru, kao i radom u okviru Vajarske kolonije sa kolegom Markom Petrovćem  Njegošem i oranizacijom projekta od strane  Ranka Pavićevića u  Budvi, kazao je autor skulpture, vajar Rajko Sušić. Skulptura „Lasta“ koja pedstavlja vjesnika proljeća uoči početka turističke sezone kada gosti dolaze  i jesenjeg odlaska  sa obale, kada turisti pakuju kofere za odlazak, izazvala je prilikom postavljajanja, velku pažnju građana i gostiju u Petrovcu, što me jako raduje, kazao je pored ostalog vajar Sušić.

 

Lasta u Petrovcu - 3