Kulturni centar „Stara Budva“ – Uspješno završena ljetnja sezona

 

 

Članovi Kulturnog centra (KC) „Stara Budva“, nizom aktivnosti i nastupa folklornog ansambla, uspješno su završili ovogodišnju ljetnju sezonu.

Kako je za ART-PRESS kazao, predsjednik KC „Stara Budva“ Marko Vujović, tokom ljetnje sezone, u hotelima Splendid, Montenegro, Mediteran, Avala i u Vili Miločer, za inostrane i domaće goste,  priređeno je 40 koncerata sa pjesmama i igrama iz Crne Gore i zemalja regiona, koji su pobudili veliku pažnju prisutnih, pa se nastupima može biti veoma zadovoljno.

Po riječima umjeničkog rukovodioca  KC „Stara Budva“ Jovana Martinovića, u junu je u Budvi organizovana Smotra dječijeg folklora, na kojoj su učestovali pored domaćina i folklorni ansambli Osnovne škole Nikola Đurković iz Radanovića i Kulturno umjetničkog društa Sveti Jovan Vladimir iz Bara, kao i članovi Kulturno umjetničkog društva Kraljevačka riznica iz Kraljeva u Srbiji.

Martinović je pojasnio, da  KC „Stara Budva“  trenutno okuplja 120 članova u raznim sekcijama, od kojih 40 mlađih i 35 starijih pionira, 20 članova prvog  i 25 članova drugog folklornog ansambla, a da će od 19.- tog  do 23-ćeg  septembra, vršiti upis novih članova.

Probe svih sekcija, obavljaju se svakog radnog dana, a članovi  prvog ansambla Kulturnog centra „Stara Budva“ pripremaju se za koncerte, koje će do kaja godine imati u Kraljevu, u Srbiji i Skoplju, u Makedoniji.