Koncertom Trio Variete Montenegro nastavljen muzički program – Čast je svirati na Gradu teatru


Muzički program ovogodišnjeg festivala Grad teatar nastavljen je u neđelju 17. jula u crkvi Santa Marija u budvanskom Starom gradu. Koncert je održao Trio Variete Montenegro koji čine gitarista Petar Dobričanin, flautistkinja Dijana Orlandić i harmonikaš Miroslav Č. Ilić. Na repertoaru su bili Anantango, Zima, Nebeski tango, Mađarska rapsodija, Libertango i Polka.

Flautistkinja Dijana Orlandić je kazala da su izabrali kompozicije koje se njima dopadaju i koje su efektne.

“Sve što smo radili prilagodili smo našim instrumentima. Uložili smo veliki trud u smislu vježbanja i pripreme aranžmana za naš sastav.”

Trio Variete Montenegro sastav postoji već tri godine, ali su, što se tiče samih nastupa, najaktivniji poslednjih par mjeseci. Do sada su svirali u većim salama, a ambijent crkve Santa Marija je bio zahvalan za izvođenje.

“Sale obično zahtijevaju ozvučenje, jer je harmonika dosta jača od flaute i gitare, pa je potrebno ozvučenje da bi se dobio skladan zvuk. Ovdje to nije bilo potrebno jer je akustika dobra i posebna. Ugodnije je i ljepše svirati u ovakvom ambijentu”, istakla je Orlandić.

Miroslav Č. Ilić koji je svirao harmoniku je kazao da je jako zadovoljan reakcijom publike i ambijentom u kom su svirali.

“To je ono što najviše volimo i priželjkujemo, da sviramo u ovakvim ambijentima. Velika je čast svirati i na festivalu Grad teatar koji je godinama jedan od najboljih festivala u regionu.”

Trio Variete Montenegro su se, na zahtjev publike, vratili na bis tokom kojeg su izveli Galijanov Tango za Kloda.

Muzički program 36. festivala Grad teatar biće nastavljen u utorak 26. jula na sceni između crkava koncertom pod nazivom “Priče o ljubavi, nadanju i patnji”, koji se radi u saradnji sa Ambasadom Kanade.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + thirteen =