Koncert „I bei momenti“ u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“


U petak, 29. aprila 2022. godine u 20 časova u  Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ biće održan koncert  „I bei momenti“  na kom će se predstaviti Olivera Perunović (sopran), Maja Jaković (sopran) i Slađana Bubanja (klavir).

Olivera Perunović rođena 1995. godine na Cetinju. Svoje osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”. U srednjoj školi je pohađala dva smjera, klavir i solo pjevanje. Na odsjeku za solo pjevanje je bila u klasi prof. Zorane Latković, a na odsjeku za klavir u klasi prof. Irme Marković i prof. Nine Perović. Osnovne studije završava na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Klaudije Krkotić. Master studije upisuje na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci u klasi prof. Dunje Simić. Dobitnik je brojnih nagrada na lokalnim i internacionalnim takmičenjima od kojih se ističu : prva nagrada na Internacionalnom festivalu i takmičenju umjetnosti Viennese Dreams; u Beču, 2017. godine, druga i treća nagrada na Moskovskom međunardnom festivalu slovenske muzike, Moskva 2017 i 2015. godine i dr. Pohađala je kurs operske režije sa operskim i pozorišnim rediteljem Danijelom Kramerom nakon čega je radila kao pripravnik operske režije u operskoj kući u Hanoveru sa režiserkom Lidijom Stajer. Takođe je imala priliku da na majstorskim kursevima sarađuje sa eminentim pjevačima i pedagozima kao što su Radmila Bakočević, Federico Lepre, Sanja Ostić i dr. Od 2020. godine radi kao nastavnica solo pjevanja u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić” u Podgorici.

Maja Jaković je rođena je 1995. godine u Kotoru. Osnovno muzičko obrazovanje je stekla u Baru, a zatim školovanje nastavlja u Umjetničkoj školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje za talente „Andre Navara“, u Podgorici, u klasi prof. Aleksandre Vojvodić Jovović. Osnovne i Master studije je završila na Muzickoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u klasi prof. Klaudije Krkotić. Nastupala je na mnogim koncertima kao solista i kao član hora po Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Učestvovala je u operi „La Boheme“ održanoj u Podgorici. Dobitnica je brojnih nagrada sa republičkih i medjunarodnih takmičenja u Moskvi, Beogradu i dr. Na majstorskim kursevima imala je priliku da saradjuje sa eminentnim pjevačima i pedagozima, kao i bivšim solistima opere medju kojima su: Radmila Bakočević, Sanja Ostić, Federico Lepre i dr. Od 2020.godine radi u Školi za osnovno muzičko i baletsko obrazovanje u Ulcinju, kao profesor solo pjevanja.

Slađana Bubanja je rođena je 1994. u Beranama, gde je stekla osnovno muzičko obrazovanje u klasi profesorice Natalije Djačenko. Školovanje nastavlja u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici, u klasi prof. Biljane Milaković, a zatim prof. Lidije Skender. Osnovne i Specijalističke studije – odsjek klavir, završava na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Bojana Martinovića. Kao dobitnica stipendije Erasmus+ programa, tokom 2016. usavršavala se na Konzervatorijumu „Giuseppe Tartini“ u Trstu, u klasi prof. Giuseppe Albanese-a. Pohađala je kurseve kod eminentnih pijanista i pedagoga, kao što su Vladimir Viardo, Maria Eugenia Palomares, Helena Melmuka, Tatjana Prelević, Boris Kraljević i dr. Dobitnica je brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Kao solista i član kamernih ansambala nastupala je na koncertima i festivalima u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Italiji, od kojih se izdvajaju nastupi na muzičkom festivalu „Espressivo“, festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije“, festivalu savremene muzike „Fortepiano“ i dr. Trenutno je angažovana kao profesorica klavira u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen + seven =