Izložba slika u hotelu „The Queen of Montenegro“

 

U galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, 14. aprila 2012. godine otvorena je zajednička izložba slika, učesnika Sedme međunarodne Likovne kolonije, održane u predivnom ambijentu ovog elitnog hotela na Budvanskoj rivijeri, u organizaciji novinara i publiciste Ranka Pavićevića iz Budve.

Prethodnih 10 dana u hotelu „Queen“ su stvarali, razmjenjivali iskustva i nezaboravno se družili: Željko Đurović iz Beograda, Delija Čauševa iz Sofije, Mišo Vemić i Miki Radulović iz Nikšića, Petra Jovanovska iz Skoplja, Drago Dedić iz Pariza, Olga Đorđević iz Niša, Miloš Filipovac iz Kragujevca i Nikola Radović iz Podgorice.

 

 

– Radovi na izložbi, poziv su na otvorenu komunikaciju sa publikom, a iz uspostavljenog kreativnog dijaloga, steći će se iskustva značajna za dalji rad i organaizaciju budućih saziva, prepoznatljivih po kvalitetu likovnih kolonija u hotelu „The Quen of Montenegro“ u Bečićima, kazala je otvarajući zajedničku izložbu slika učesnika Likovne kolonije, profesorica na Fakultetu umjetnosti u Nišu Katarina Đorđević. Kulturni život ovog regiona, obogaćen je izložbom, kojom se predstavlja stvaralaštvo umjetnika koji dolaze iz različitih krajeva, pripadaju različitim generacijama i različitim umjetničkim konceptima, a povezani su, zahvaljujući plemenaitoj ideji organizatora ove manifestacije Ranka Pavićevića, kazala je pored ostalog otvarajući izložbu slaika, profesorica Katarina Djordjević.