Izložba slika Mile Đerković

 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, 14. maja 2012. godine, otvorena je samostalna izložba slika, akademske slikarke Mile Đerković iz Podgorice. Ona se predstavila sa 15 slika većeg formata, novijeg datuma, rađenih u tehnici ulje na platnu.

Pored slikarstva, Mila Đerković se bavi, likovnom estetikom u oblikovanju kostima. Izlagala je svoja djela u mnogim galerijama u Crnoj Gori, Srbiji, Francuskoj i Njemačkoj, a učesnik je i određenog broja zajedničkih izložbi i likovnih kolonija, kazala je u ime organizatora Jelena Pavićević.

Slikarstvo Mile Đerković je puno sunca i boja Mediterana, koje motiv koristi, kao unutrašnji impuls, da se preko njega iskaže, sva ona obična i skrivena želja vremena, trajanja i prostora, da se o životu misli i govori na osoben i neobičan način, kazao je svojevremeno pored ostalog, govoreći o njenom slikarstvu, likovni kritičar Milan-Coko Marović.

Izložbu Mile Đerković u galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, otvorio je novinar i publiicista Ranko Pavićević.