Izložba radova polaznika umjetničke radionice “Arti”

 

 

Izložba radova polaznika umjetničke radionice “Arti”, otvorena je 13. juna 2012. godine u prostoru “Art studija” u Starom gradu. Na izložbi su predstavljeni ovogodišnji radovi najmlađih polaznika, izvedeni u raznim likovnim tehnikama.

Umjetničku radionicu vode umjetnici iz Budve Marica Kuznjecov Boljević i Ðorđije Bato Boljević.

Izložbu je otvorila Marica Kuznjecov Boljević koja i vodi radionicu za najmlađe polaznike.

 

Polaznici umjetničke radionice “Arti”

 

Marica Kuznjecov Boljević

 

Umjetnička radionica “Arti” formirana je prije nekoliko godina sa ciljem da djecu upozna, kako sa likovnim tehnikama, tako i da im pruži mogućnost različitog izražavanja kroz razne medije.

U katalogu koji prati ovu izložbu, između ostalog navedeno je i sljedeće: “Bavljenje umjetnošću priprema dijete za mnogo toga. Pomaže mu da se nauči kritičkom razmišljanju i vještini rješavanja problema, daje mu slobodu da napravi više individualnih izbora. Kroz umjetnost dijete razvija i druge važne vještine kao što su koordinacija “oko-ruka”, spretnost, organizacija, koncetracija, sposobnost praćenja “korak-po-korak”, timski rad…

Umjetnost pomaže djetetu da stekne samopouzdanje jer je to najspontaniji način samoizražavanja i još jedan vid komunikacije sa svijetom oko njega. Svako dijete može biti uspješno u umjetnosti, ako mu se ona približi na pravi način.”

 

 
Izloženi radovi na završnoj izložbi uvjerili su sve prisutne da su polaznici dobro savladali gore navedene vještine i da im je umjetnost približena na pravi način.