Izabran najbolji paštrovski student za 2015. godinu

 
 

Prenosimo saopštenje Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštroviča u Beogradu “Drobni pijesak”, povodom izbora najboljeg paštrovskog studenta za 2015. godinu:

U ime Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštroviča u Beogradu “Drobni pijesak” sa posebnim zadovoljstvom oglašavamo da je danas (7.11.2015) izabran najbolji paštrovski student za aktuelnu godinu koji će dobiti “Povelju” i novčani iznos od 500 eura. Tradicionalna nagrada “Drobni pijesak – najboljem paštrovskom studentu” ove godine pripala je DUŠANU MEDINU, dipl. arheologu i master menadžeru u kulturi i medijima, studentu master studija arheologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Dusan Medin - 2U Odluci tročlane Komisije za dodjelu nagrade koju su činili dr Mila Medigović Stefanović (predsjednica), prof. dr Jelena Milašin Anđus i maestro Bojan Suđić navedneo je: “Postignuti uspjesi tokom studija na svim stepenima nisu jedine preporuke za agilnog Dušana Medina. Zavičajna pripadnost i posvećenost radu na očuvanju kulturne baštine Paštrovića izrazita je i njegova rijetka posebnost. Najbolji paštrovski student Dušan Medin je, kao student arheologije, od dolaska u Beograd, kontinuirano i aktivno radio na afirmaciji zavičajne prošlosti i budućih projekata. U tom smislu neophodno je istaći njegovu ulogu kao sekretara i člana UO Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića „Drobni pijesak“ u Beogradu. Pored organizacionih i tekućih poslova u Udruženju, on je od 2011. godine radio je na mnogim projektima inicirajući i realizujući spektar aktivnosti i programa čiji je cilj bio afirmacija i popularizacija zavičajne kulture Petrovca, Paštrovića i Budve. Različite su njegove oblasti interesovanja i neposrednog angažovanja u stručnom i naučnom pogledu. Neposrednim uvidom u priloženu dokumentaciju zaključili smo da do sada nismo imali paštrovskog studenta sa ovako zavidnim referencama, što je i motivisalo Komisiju da jednoglasno odluči da studentu Dušanu Medinu pripadne nagrada Udruženja Paštrovića „Drobni pijesak“ u Beogradu.” Nagrada će biti svečano uručena na ovogodišnjoj “Paštrovskoj večeri” u Beogradu, u subotu, 14. novembra 2015. godine.