Hotel TRE CANNE – Promovisana knjiga “Grbalj, bratstvo Mršulja i selo Nalježići”

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru budvanskog hotela TRE CANNE, promovisana je knjiga, GRBALJ, BRATSTVO MRŠULJA I SELO NALJEŽIĆI, autora KRSTA RANKOVA MRŠULJE.

Knjiga sadrži obimnu, ilustrovanu zbirku dokumenata i zanimljive zapise, o bogatoj kulturno istorijskoj prošlosti Grblja, običajima, crkvama i manastirima kao i znamenitim ličnostima ovoga kraja, kazao je u ime organizatora, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ, ističući, da je knjiga objavljena, 2016. godine, u izdanju Matice Boke.   

  • Sa ovom značajnom knjigom, Krsto Mršulja je napravio spomenik sebi, svom bratstvu Mršulja, selu Nalježići i čitavom Grblju, kazao je u ime izdavača Matica Boke, novinar i publicista ŽELJKO KOMNENOVIĆ, jer, ostavlja nešto, kako je rekao, veoma vrijedno za buduće naraštaje. Jer, u ovo savremeno doba, gdje su se izgubile neke tradicionalne vrijednosti i duhovnosti, i ta duhovna vertikala, koja je krasila narod Boke, Krsto Mršulja je u ovoj knjizi, sačuvao tu vremensku kapsulu, koja će trajati, dok je Grblja i sigurno je, da će nekome od budućih naraštaja, koje se budu bavile naučnim istraživanjima, ova knjiga biti nezaobillazno štivo, kazao je pored ostalog Željko Komnenović.

Autor knjige KRSTO MRŠULJA je kazao, da je glavni povod istraživanja i objavljivanja ove knjige, traganje za istorijskom istinom, o svom bratstvu, selu Nalježići, pa time i o Grblju uopšte.

Svu tu obimnu gradju, sakupljao sam godinama i odlučio da je objavim, kako se ne bi zaboravila. U svemu tome, koristio sam puno istorijske gradje i originalnih dokumenata, ali i brojne knjige relevantnih autora, kazao je pored ostalog Krsto Mršulja.

Izvode iz knjige Grbalj, bratstvo Mršulja i selo Nalježići, govorila je profesorica književnosti JORDANKA MRŠULJA.

Na kraju zanimljive književne večeri, autoru knjige Krstu Mršulji, vrijednu umjetničku sliku, poklonio je poznati budvanski slikar PERO PIĆAN, saopštio je budvanski ART PRESS. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 + twenty =