Hotel “Tre Canne” – Predstavljena knjige pjesama “SVAKODNEVNO KADA UMREM”

 

 

Najnovija knjiga pjesama “SVAKODNEVNO KADA UMREM” novinara i pjesnika DRAGANA POPADIĆA iz Tivta, predstavljena je u petak, 2. novembra 2018. godine, budvanskoj publici, u press centru hotela TRE CANNE u Budvi, u orbanizaciji budvanskog ART PRESS-a, izazvala je veliko interesovanje, pa čak i oduševljenje prisutnih.

  • U Draganovoj knjizi, vi ćete naći sve ono što poezija jeste, ali ćemo naći i ono što hronika jeste, što dnevni dogadjaj jeste. Jer, on je prije svega novinar. Taj novinar je u njemu živ, itekako živ i kad poeziju piše, kazao je pored ostalog, novinar i publicista MAŠO ČEKIĆ iz Tivta. Nije to naravno, kazao je on, puko ukazivanje na pojavu, da se u tom i tom mjestu nešto destlo. Desilo se, ali ostaje onaj trag i pitanje, koliko smo svi zajedno, doprinijeli tome? Gdje je odgoovor, na pitanje zašto?

Dragan Popadić, kao pjesnik i kao novinar, ima svoj odgovor i taj teret nas svih i društva i zajednice u cjelini, uzima na svoja pleća, kazao je, govoreći o Popadićevoj knjizi, novinar i publicista Mašo Čekić.  

Novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ iz Budve je kazao izmedju ostalog, Dragan Popadić se na osoben način pita, da li bi i noćas mogao voljeti, da li ostavljeni, ne ljube više, da li vjerovati ili ne, mora li zbog svega da pije, sve do pjesme o mirisu dunja i zapitanosti, da li će Bog preživjeti, ako nas na zemlji nestane…..? Svaka njegova pjesma govori svoju priču i ubjedljivo priča, kako jedan dugogodišnji novinar, može postati pravi i dobar pjesnik. To je jasno vidljivo, u najnovijoj zbirci Popadićeve poezije “Svakodnevno kada mrem”,  čiji je izdavač, Centar za kulturu u Tivtu, kazao je pored ostalog novinar i publicista Ranko Pavićević, javio je budvanski ART PRESS.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − 3 =