Hotel “Tre Canne” – Gostovala Književna zajednice “Mirko Banjević” iz NikšićaPovodom jubileja, 40 godina postojanja Književne zajednice “MIRKO BANJEVIĆ” iz Nikšića, NIP ART PRESS iz Budve u press centru hotela TRE CANNE u Budvi organizovao je  nastup grupe nikšićkih pjesnika, članova ove književne zajednice, koji su oduševili svojom poezjom, vjernu budvansku publiku.  Nastup nikšićkih pjesnika stalno je nagradjivan aplauzima ljubitelja poezije, a nakon sat vremena trajanja programa, oduševljeno su tražili, da nastave sa govornjem poezije, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Svoje stihove su na najljepši način govorili: ANA PEJOVIĆ, MILKA NIKOLIĆ, JELENA JOVANOVIĆ, SLOBODANKA ĐIKANOVIĆ, MAJA VEMIĆ, MILETA BULATOVIĆ,  RADULE RAKOČEVIĆ i RADISLAV GARDAŠEVIĆ, koji  je bio i uspješan moderator večeri.

Gardašević je kazao, da je Književna zajednica “Mirko Banjević”, osnovana 1979. godine u Nikšiću, da nosi ime,  poznatog  crnogorskog i jugoslovenskog pjesnika i revolucionara a njeni članovi ove godine slave jubilej, 40 godina postojanja. Trenurno, Književna zajednica “Mirko Banjević” ima 35 stvaralaca, kazao je pored ostalog Gardašević.

Ovo je bio pravi praznik poezije i nezaboravno veče u kome je publika uživala i na kraju tražila da nikšićki stvaraoci, produže sa čitanjem svojih stihova. Ovo je dokaz, da članovi Književne zajednice “Mirko Banjević, na najljepši način, nastavljaju bogatu tradiciju njegovanja prave književnosti, umjetnosti  i kulture uopšte, kazao je organizator i domaćin večeri, novinar, publicista i pisac RANKO PAVIĆEVIĆ iz Budve. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × one =