Gradski park – Izložba dječjih radova radionice “Arti”

 

arti studio 300

 
 

U poneđeljak, 22. juna 2015. godine, u Gradskom parku, otvorena je izložba radova polaznika umjetničke radionice “Arti”. Radionicu vode akademski slikari iz Budve Marica Kuznjecov Boljević i Ðorđije Bato Boljević.

 

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 1

 

Ideja izmještanja izložbe dječjih radova iz galerije u Gradski park možda na prvi pogled izgleda neobično, ali se pokazala veoma originalnom, dobrom i praktičnom. Teško bi se mogao naći adekvatniji prostor za razigrane mlade umjetnike i njihove radove, na kojima inače ima dosta motiva iz prirode. Đe bi se bolje ośećali leptirovi, ptice, kornjače, mali zeko, mačke, žirafe, debeljuškasti medo, nego u zelenilu Gradskog parka. Bila je tu i po neka koala i jedan majmunčić koji su se veoma dobro snašli u ovom zelenom okruženju. Za pojedine biljke, cvijeće i slično ovo je bilo pravo mjesto.

 

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 2

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 3

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 4

 

Radovi mladih stvaralaca su lepršali na večernjem povjetarcu, kao zmaj koji se sprema da poleti. Izloženi radovi, kao i dugogodišnji kvalitetan rad umjetničke radionice “Arti” na usmjeravanju i umjetničkom oblikovanju mladih, garancija su da će neki od polaznika ove generacije, napraviti uzlet i dostići značajne umjetničke visine.

 

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 5

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 6

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 7

 

Nakon razgledanja radova, uslijedila je podjela diploma kao potvrda još jedne uspješno završene radionice i jedne stepenice više u umjetničkom sazrijevanju mladih stvaralaca.

 

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 8

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 9

Gradski park - Izlozba djecijih radova - 10

 

VIDEO ZAPIS IZ GALERIJE U GRADSKOM PARKU